Loading...

Iconisch multi-tenant gebouw voor Life Sciences

Accelerator

Life Sciences community op Utrecht Science Park

Life Sciences

Accelerator biedt op maat gemaakte ruimten en laboratoria om samenwerking tussen Life Science bedrijven te stimuleren.

Samenwerking

Een inspirerende plek waar we samen kunnen werken aan het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve ontwikkelingen.

Lees meer

Community

Het nieuwe multi-tenant gebouw vervult een verbindende rol voor bedrijven en mensen op het Utrecht Science Park.

Inspirerende ontmoetingen

Accelerator nodigt uit om binnen te komen. Met veel multifunctionele faciliteiten biedt het gebouw alle ruimte voor ontmoetingen en samenwerkingen.

Lees meer

Unieke locatie

Een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van het innovatieve ecosysteem van het Utrecht Science Park.

Utrecht Science Park

Accelerator komt op een prominente plaats bij de entree van het Utrecht Science Park.

Lees meer

Accelerator

Accelerator is een nieuw multi-tenant gebouw voor de Life Sciences. Naast huisvesting van grote biotechnologiebedrijven, biedt Accelerator ook ruimte aan start-ups en scale-ups die hun ontwikkeling willen versnellen. Het ontwerp is gebaseerd op de visie van beursgenoteerde biotechnologiebedrijven Genmab en Merus: het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, mede door het aangaan van waardevolle samenwerkingen. Accelerator onderschrijft dit door een unieke hub te creëren binnen het innovatie ecosysteem. Met een auditorium, verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten, een vergadercentrum en een uitgebreid restaurant, biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting. Hierdoor zal Accelerator een belangrijke verbindende functie binnen het Utrecht Science Park vervullen.

Accelerator biedt het Utrecht Science Park een welkome mogelijkheid om meer innovatieve bedrijven in de Life Sciences sector specifieke huisvesting te kunnen bieden. Het gebouw wordt met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd en komt op een prominente plaats bij de entree van het Utrecht Science Park.

0
VIERKANTE METER
0
VERDIEPINGEN
0
PARKEERPLAATSEN

Community

Accelerator nodigt je uit om binnen te komen. Bij binnenkomst valt op dat er geen traditionele ontvangstruimte met receptiebalie aanwezig is, maar een open en multifunctionele zone. De begane grond biedt een gemoedelijke ruimte waar medewerkers, studenten en bezoekers kunnen overleggen, ontmoeten, eten en drinken en activiteiten kunnen realiseren. Accelerator biedt alle ruimte voor ontmoetingen en samenwerkingen in het auditorium, de vergaderzalen en het uitgebreide restaurant. Dit alles is te vinden in de transparante en levendige plint van het gebouw. De plintfuncties zijn gekoppeld aan een spectaculair atrium waaraan de verkeersruimten en informele overlegplekken liggen, zodat hier altijd reuring is en ontmoetingen vanzelfsprekend ontstaan.

Verder biedt Accelerator veel flexibiliteit. Om ook een goede samenwerking binnen de bedrijven te stimuleren, bestaan de verdiepingen uit grote, vrij in te delen vloeren. Zo kunnen kantoren en laboratoria van verschillende afmetingen en op verschillende posities worden gerealiseerd, zodat er comfortabele werkplekken ontstaan.

Accelerator: meer dan alleen huisvesting

Bovenop de op maat gemaakte huisvesting biedt Kadans ook diverse ecosysteem services. Deze services worden aangeboden bovenop het normale vastgoedbeheer en de technische services. Door deze extra ecosysteem services aan te bieden, optimaliseert Kadans het succes van uw organisatie.

Een aantal voorbeelden van onze ecosysteem services zijn:

 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van innovatieve commerciële bedrijven en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten op science parks en campussen door heel Europa
 • Toegang tot netwerkorganisaties binnen de life sciences en health sector
 • Toegang tot internationale business
 • Toegang tot netwerkbijeenkomsten voor de life sciences en health sector
 • Toegang tot community events op de campus
 • Toegang tot carrière events
 • Toegang tot gedeelde lab faciliteiten
 • Toegang tot lab instrumenten
 • Toegang tot meerdere business services, zoals intellectueel eigendom services, juridische services, human resource services en marketing & communicatie services
 • Toegang tot incubator en accelerator programma’s
 • Toegang tot kapitaal
 • Toegang tot vergaderfaciliteiten
 • Toegang tot kantoor- en laboratoriumontwerp en ontwikkelsupport
Overzicht van duurzame maatregelen

Duurzaamheid

Het gebouw wordt met een hoge duurzaamheidsambitie ontwikkeld. Deze ambitie hebben we vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen die waarde toevoegen aan het gebouw. Zo voorziet een ruim PV-panelendak het gebouw van elektrische energie en wordt de verwarming en koeling vanuit warmtepompen geleverd, waardoor een gasaansluiting niet meer nodig is. Ook passen de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Accelerator goed bij het circulaire gedachtengoed. Accelerator wordt een toekomstbestendig gebouw en een concrete vertaling van de ambitie van Utrecht Science Park.

Volg de bouw live

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
I Accept

Deze plattegrond(en) is/zijn indicatief van aard. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Deze plattegrond(en) is/zijn indicatief van aard. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is de grootste concentratie van kennisintensieve instellingen en bedrijven van Nederland. Utrecht Science Park is gelegen aan de oostkant van Utrecht en is meer dan 300 hectare groot. Er zijn ruim 105 nationale en internationale organisaties en bedrijven gevestigd. De focus van het Utrecht Science Park ligt op een gezonde en duurzame maatschappij en Utrecht is binnen de domeinen Life Sciences & Health en Duurzaamheid de meest competitieve regio binnen Europa. Hier werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven. De Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, de Hogeschool Utrecht en diverse bedrijven, zoals Genmab, TNO en Nutricia Danone, zijn met het Utrecht Science Park verweven en hebben een enorme potentie voor zowel de Utrechtse als de Nederlandse economie.

Utrecht Science Park kent de hoogste concentratie van kennisinstellingen op een klein oppervlak. Op dagelijkse basis zijn er ruim 26.000 medewerkers en bijna 51.000 studenten actief op de campus. De korte afstand tot expertise en kennis en de aanwezigheid van talent maakt Utrecht Science Park een gewilde plek voor kennisintensieve bedrijven. Zo zijn o.a. Genmab, TNO en Nutricia Danone op het Utrecht Science Park gevestigd.

Laatste nieuws over Accelerator

Contactpersoon Accelerator

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Accelerator op het Utrecht Science Park? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Rob van Overbeek     M: +31 (0)6 46067411    T: +31 (0)411 625 625     E: r.overbeek@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT