Op de Zernike Campus is de bouw van Plus Ultra Groningen in volle gang. Donderdag werd officieel het hoogste punt van het gebouw bereikt, een mooie mijlpaal voor Campus Groningen. Kadans Science Partner en haar partners zijn trots op de ontwikkeling en kijken uit naar de verdere bouw en oplevering.

Samen met partners en stakeholders werd het behalen van het hoogste punt feestelijk gevierd. Zo werd er gesproken door wethouder Roeland van der Schaaf (Gemeente Groningen), Chiel van Dijen (Kadans Science Partner), Dick Plomp (TNO) en Henk Dedden (Friso Bouwgroep). Door de sneeuwige omstandigheden werd er gezamenlijk getoost in de overdekte, warme tent.

Sinds juni vorig jaar wordt er volop gewerkt aan het nieuwe multi-tenant gebouw. Plus Ultra Groningen biedt op maat gemaakte kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen. De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Campus Groningen. Zo zal DNV er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren en TNO zal zich richten op ICT en security.

Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Bovendien worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen. Plus Ultra Groningen maakt namelijk deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 23 science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt.

Recentelijk werd al het BREEM-NL Excellent duurzaamheidscertificaat toegekend voor het ontwerp van Plus Ultra Groningen. De oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022.