Legal Counsel

Wat ben je trots als je langs de nieuwe locatie in Utrecht rijdt en je auto parkeert. Als je uitstapt en naar de ingang loopt, glimlach je van oor tot oor. Vandaag heb je afgesproken met je collega’s op de locatie Accelerator op het Utrecht Science Park. Je bent vanaf het begin nauw betrokken geweest bij dit prachtige project en hebt iedereen kunnen voorzien van de juiste documenten en juridische adviezen. Van het aanwerven van het project tot het in orde maken van de contracten voor de huurders. Je weet je prima te redden met alle juridische zaken omtrent intentieovereenkomsten, het aanwerven van grond, ontwikkelingsovereenkomsten en ook het in orde maken van de overeenkomsten met de bouw, huurders en catering. Maar niet alleen de grote projecten waaraan Kadans werkt, zijn meer dan de moeite waard, de mensen die er werken ook; ze laten je direct thuis voelen. Na je eerste sollicitatiegesprek was je er eigenlijk al uit; hier ga ik starten en mezelf verdiepen. Je was eraan toe om meer zelfstandig te kunnen werken, in een omgeving waar je jezelf kunt zijn en je de vrijheid hebt om je werkweek in te delen. Zelfstandig werken en zaken zelf uitvinden; het is jou op het lijf geschreven. Je kunt hier echt werken aan de kwaliteit van de afdeling en het verminderen van juridische risico’s. Hier was je op zoek naar, verdieping. Wat is dit een goede beslissing geweest. Je kijkt uit naar wat de toekomst nog meer brengt!

Hé Legal Counsel, wij zijn op zoek naar jou! Sta jij open voor een nieuwe baan en lijkt het je leuk om te werken bij een snelgroeiend internationaal bedrijf dat organisaties helpt die impact hebben op innovatieve (top)sectoren zoals food, life sciences, health? Lees dan snel verder!

Als Legal Counsel bij Kadans Science Partner ben je verantwoordelijk voor het adviseren van je collega’s over alle juridische zaken die zich binnen het bedrijf voordoen. Je kunt hierbij denken aan handelsrecht, ondernemingsrecht, huurrecht en bouwrecht. Je zorgt ervoor dat de diverse contracten en besluiten worden opgesteld of gereviewed. Je werkt samen met betrokken collega’s en krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en je talenten optimaal in te zetten. In deze brede, juridische adviesfunctie kunnen collega’s bij jou terecht voor allerlei juridische vraagstukken. Met oog voor detail zorg je ervoor dat alle juridische zaken optimaal worden afgehandeld – iets wat men ook van je verwacht. Problemen zijn er om opgelost te worden, hier draai jij je hand dan ook niet voor om. Ook schakel je met gemak met interne en externe contacten en vind je het erg fijn dat je veel verschillende werkzaamheden kan uitvoeren. De verschillende projecten die Kadans heeft lopen zorgen ervoor dat je steeds met verschillende mensen werkt. Hier laat je zien dat je juridisch stevig onderlegd bent en dat je iedereen van goede adviezen kunt voorzien!

Over de functie

 • Je fungeert als een Businesspartner op juridisch gebied;
 • Je adviseert reactief en proactief over de juridische gevolgen van dagelijkse en strategische beslissingen;
 • Je volgt claims en juridische procedures op en begeleidt deze;
 • Je begeleidt en voert due diligence trajecten inzake de aankoop of verkoop van onroerend goed;
 • Je bouwt mee aan een verdere professionalisering van de Legal afdeling
 • Je houdt juridische ontwikkelingen bij die een effect op het bedrijf kunnen hebben, zoals veranderende wetgeving, politieke ontwikkelingen en trends in de literatuur.

Waar ga je werken?
Kadans Science Partner richt zich op de ontwikkeling en exploitatie van inspirerende en duurzame bedrijfs- en kantoorgebouwen, in combinatie met laboratoria, cleanrooms, onderzoeksruimten, geconditioneerde ruimten en pilot plants voor R&D-afdelingen van kennisinstellingen, onderwijsinstellingen en kennisintensieve bedrijven. Dit doen we in innovatieve (top)sectoren zoals food, life sciences, health, living environment, biotechnology, biobased en high tech semicon.Wij zijn marktleider in Europa en spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van startups die uitgroeien tot organisaties die een belangrijke rol spelen in duurzaamheid en innovatie wereldwijd. Denk hierbij aan multi-tenant kantoorgebouwen met een levendige community, met daarin ook lab- ruimtes, clean rooms en pilot plants. Daarnaast zorgen we voor pasklare antwoorden op complexe huisvestingsvraagstukken en blijven we als eigenaar actief betrokken bij onze huurders. Omdat kennis en innovatie een belangrijke motor vormen voor economische groei, ontwikkelen wij ecosystemen die beide stimuleren. Ze bevorderen samenwerking en kennisdeling in de gebouwen en op de campussen, maar ook tussen de ondernemingen en organisaties die op deze locaties gehuisvest zijn; ons netwerk dus.

Functiecriteria

Wat vragen we van jou?

 • Beschik jij over een Master Rechtsgeleerdheid?
 • Heb jij 3-8 jaar werkervaring, bij voorkeur opgedaan als advocaat of bedrijfsjurist?
 • Heb jij goede kennis van het algemeen contractenrecht (servicecontracten, bouwcontracten, huurovereenkomsten, projectfinanciering, M&A)?
 • Beschik jij over een scherp observerend en analyserend vermogen en schrijf je heldere brieven en adviezen?
 • Ben je proactief, onafhankelijk, eerlijk en een teamspeler?
 • Wil jij graag werken in een internationale omgeving?
 • Heb jij een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing van een tweede vreemde taal is een pré (Frans, Duits, Spaans)?

Ja? Reageer dan direct!

Collega Liselotte vertelt
“We zijn een hecht team waarin een goede sfeer heerst en we voor elkaar klaar staan. Bij ons sta je er nooit alleen voor. Zoek je een baan waarin je veel uitdaging en afwisseling ervaart en de vrijheid hebt om je dag zelf in te delen? En vind je het leuk om samen te werken met collega’s in en buiten Nederland? Kom dan bij ons!”

Loading...
0
Campussen
0
Gebouwen
0
Bedrijven
0
m2 labruimte

Kadans Science Partner ontwikkelt en belegt in commercieel vastgoed waarbij de focus ligt op kennisintensieve bedrijven en instellingen op campussen. Kadans zorgt voor pasklare antwoorden op complexe huisvestingsvraagstukken en blijft als eigenaar actief betrokken bij zijn huurders. Omdat kennis en innovatie een belangrijke motor zijn voor economische groei, ontwikkelt Kadans ecosystemen. Die bevorderen niet alleen samenwerking en kennisdeling in de gebouwen en op de campussen, maar het hele netwerk van relaties.