Project Description

Meer weten over de huurmogelijkheden in Plus Ultra Groningen?

Over Plus Ultra Groningen

Nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus Groningen

Zernike Campus is één van de twee locaties van Campus Groningen. Campus Groningen is het centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland. Campus Groningen is een van de grotere en belangrijke campussen van Nederland met bijna 200 bedrijven, drie kennisinstellingen (RUG, UMCG en Hanzehogeschool), ruim 45.000 studenten en opgeteld ruim 20.000 banen.

Kadans Science Partner ontwikkelt het nieuwe ‘Plus Ultra Groningen’ op de Zernike Campus. Zo krijgt Campus Groningen een nieuwe impuls als bolwerk van kennis, onderzoek en innovatie. Er komt een hypermodern gebouw voor honderden werknemers bij. Eind 2022 zal dit gebouw opgeleverd worden.

Plus Ultra biedt bedrijven de kans te groeien op een prominente zichtlocatie op Campus Groningen. Een inspirerende plek voor ondernemers die samen met Kadans Science Partner willen bouwen aan een sterke community. We stimuleren ontmoetingen, samenwerkingen en kennisdeling tussen ondernemers, kennisinstellingen en universiteiten. De community draait volledig om life sciences en health en het gebouw dient als centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op de campus. Plus Ultra zal een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samenbrengen. Synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie tussen de verschillende bedrijven zijn kernwaarden voor veel van onze huurders. Hier wordt kennis gedeel en werkt men vaak samen aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie, communicatie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol die Kadans graag ondersteund.

De gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders. En huurders kunnen kiezen voor op maat gemaakte eigen faciliteiten. Er zijn vrij indeelbare ruimtes: laboratoria, cleanrooms of pilot plants in combinatie met kantoren. Kadans Science Partner kan met haar expertise en jarenlange ervaring iedere onderneming helpen bij het inrichten van de perfecte onderzoeksruimten.

Plus Ultra Groningen beschikt over circa 10.000m² aan laboratoria, cleanrooms, pilot plants, geconditioneerde ruimten, multifunctionele onderzoeksruimten, technohallen, vergaderzalen, presentatieruimten en kantoren. Ook is er een incubatorfunctie gerealiseerd waar ondersteuning, innovatie en ontwikkeling centraal staat. De naam van het gebouw sluit hier naadloos op aan. ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Plus Ultra is een reactie op het bekende historische opschrift ‘Non Plus Ultra’ wat Hercules liet plaatsen op twee zuilen langs de Straat van Gibraltar. De zuilen op zowel het Afrikaan­se als het Europese vasteland markeerden het einde van de wereld ‘voorbij dit punt is er niets meer’. Keizer Karel V, die al vanaf 1516 als Karel I koning van Spanje was, koos ‘Plus Ultra’ als wapenspreuk als variatie op Non Plus Ultra. Onder Karels bewind kende Spanje een enorme koloniale expansie en met het nieuwe motto wilde hij aangeven dat de Straat van Gibraltar niet langer het einde van de wereld was en dat Spanjes ambities verder reikten. Plus Ultra symboliseert sindsdien de gedrevenheid om verder te gaan, meer te onderzoeken en altijd nieuwsgierig te blijven. Dit vormt zonder meer de es­sentie van dit nieuwe onderzoeksgebouw.

Plus Ultra biedt het unieke Kadans concept. De flexibele accommodatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om een op maat gemaakt laboratorium, kantoor, pilot plant of andere onderzoeksfaciliteit te realiseren. Ieder huisvestingsvraagstuk kan worden toegepast in het ontwerp van Plus Ultra. Bovendien is Plus Ultra BREEAM-Excellent gecertificeerd, waarmee het voldoet aan hoge duurzaamheidseisen.

To the point

 • Locatie: Zenrike Campus
 • Oppervlakte: ca. 10.000 m2
 • BREEAM-NL: Excellent
 • Parkeerplaatsen: 130
 • Oplevering: eind 2022

Ruimte huren?

Er zijn nog ruimtes te huur.

Interesse?

Neem dan direct contact op!

Plus Ultra Groningen nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus

Duurzaamheid

Vanaf het moment dat de eerste plannen voor Plus Ultra panden in Nederland zijn gemaakt heeft het thema ‘duurzaamheid’ altijd een prominente rol gespeeld. Volgens de richtlijnen van de BREEAM – systematiek is Plus Ultra vanaf het eerste moment ontworpen met dit thema in het achterhoofd. BREEAM is een manier van ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen waarbinnen alle aspecten van een ontwerp-, realisatie en exploitatieperiode van een ontwikkeling aandacht krijgen. Zo liggen er op het dak van Plus Ultra zonnepanelen waardoor het energieverbruik sterk wordt gereduceerd. Verder is bij het ontwerp van Plus Ultra gekozen om vooral natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout, glas en beton.

Plus Ultra heeft een speciale Solar Edge pagina, een interessante en leuke real-time webpagina over de duurzaamheidsgegevens van Plus Ultra! Via deze pagina wordt bijvoorbeeld weergegeven hoeveel energie de zonnepanelen op het dak opwekken.

In alle Plus Ultra gebouwen van Kadans Science Partner wordt dezelfde duurzaamheidsaanpak doorgevoerd, zo ook in Groningen.

Contactpersoon Campus Groningen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Plus Ultra Groningen? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Johan van Gerven     M: +31 (0)6 53582847     T: +31 (0)411 625 625     E: j.gerven@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT