Meer weten over de huurmogelijkheden in Plus Ultra II?

Over Plus Ultra II

Incubator en bedrijfsverzamelgebouw op Wageningen Campus

Plus Ultra II biedt bedrijven de kans te groeien in het hart van de Wageningse campus. Op de business strip van dit unieke ecosysteem rond landbouw, voeding, gezondheid en duurzaamheid staat Plus Ultra II met ca. 10.500 m2 ruimte voor duurzame bedrijvigheid. Plus Ultra II brengt een grote groep ondernemende bedrijven, starters en student-challenges samen. De meet & greet faciliteiten dragen bij aan kennisdeling, synergie en communicatie. Een gebouw met een kloppend hart in het middelpunt van de Wageningse campus.

Het bedrijfsverzamelgebouw is transparant en flexibel indeelbaar en bovendien fysiek gekoppeld aan Plus Ultra met een loopbrug. Er is ruimte voor open en gesloten kantoren, diverse laboratoria, pilot plants en overige onderzoeksruimten. Het centrale trappenhuis met daarin alle gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders.

Plus Ultra en Plus Ultra II hebben een eigen parkeergarage met meer dan 300 parkeerplekken, zodat huurders en bezoekers nooit ver hoeven te lopen. Ook is er een eigen fietsenstalling tussen de parkeergarage en het gebouw in. Uiteraard is er ook aan zowel elektrische auto’s alsook elektrische fietsen gedacht.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
I Accept

Plus Ultra: steeds verder

‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Plus Ultra is een reactie op het bekende historische opschrift ‘Non Plus Ultra’ wat Hercules liet plaatsen op twee zuilen langs de Straat van Gibraltar. De zuilen op zowel het Afrikaan­se als het Europese vasteland markeerden het einde van de wereld ‘voorbij dit punt is er niets meer’. Keizer Karel V, die al vanaf 1516 als Karel I koning van Spanje was, koos ‘Plus Ultra’ als wapenspreuk als variatie op Non Plus Ultra. Onder Karels bewind kende Spanje een enorme koloniale expansie en met het nieuwe motto wilde hij aangeven dat de Straat van Gibraltar niet langer het einde van de wereld was en dat Spanjes ambities verder reikten. Plus Ultra symboliseert sindsdien de gedrevenheid om verder te gaan, meer te onderzoeken en altijd nieuwsgierig te blijven. Dit vormt zonder meer de essentie van dit nieuwe onderzoeksgebouw.

Duurzaamheid

Vanaf het moment dat de eerste plannen voor Plus Ultra II zijn gemaakt heeft het thema ‘duurzaamheid’ altijd een prominente rol gespeeld. Volgens de richtlijnen van de BREEAM – systematiek is Plus Ultra II vanaf het eerste moment ontworpen met dit thema in het achterhoofd. BREEAM is een manier van ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen waarbinnen alle aspecten van een ontwerp-, realisatie en exploitatieperiode van een ontwikkeling aandacht krijgen. Het gebouw voldoet aan zeer hoge eisen van duurzaamheid. Zo zorgen we o.a. voor zonnepanelen en goede isolatie waardoor het energieverbruik sterk wordt gereduceerd en wordt er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen voor de primaire voorzieningen.

Huurders

Becanex
Bösch Boden Spies GmbH
B-Mex B.V
Cheil Jedang
Eelerwoude B.V
Fruit Fly Ninja B.V
Fuji Europe Africa B.V
Fumi Ingredients
HZPC
InsectSense
InsectoCycle
International Flavors & Fragrances Nederland
IMEC
Kamphorst Agrofondsen
Niacet
Pure Functionals
SmartCrops
Sophie’s Bionutrients
Surfix
Uticon Ingenieursgroep
Wageningen Universiteit

Foto-impressie Plus Ultra II

Contactpersoon Plus Ultra II

Wilt u meer weten over de mogelijkheden op Wageningen Campus, bijvoorbeeld in Plus Ultra II? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Rik Creemers     M: 06 1396 8955     T: 0411 625 625     E: r.creemers@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT