Meer weten over de huurmogelijkheden in Plus Ultra Leiden?

Over Plus Ultra Leiden

Incubator en bedrijfsverzamelgebouw op Leiden Bio Science Park

Leiden Bio Science Park is een broedplaats voor innovatie, ondernemerschap en samenwerking. Het park telt 110 hectare waar ruimte wordt geboden aan life sciences en health gerelateerde bedrijvigheid. Met de bundeling van kennis en innovatiekracht dragen veel partijen op het Leiden Bio Science Park bij aan een gemeenschappelijke missie: de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en het verbeteren van de gezondheid van mensen.

Kadans Science Partner ontwikkelde aan de toegangsweg van het park Plus Ultra Leiden. Een modern nieuw pand met efficiënte en flexibele opties voor start-ups en groeiende innovatieve ondernemingen. Medio 2021 betrokken de eerste huurders het pand.

Plus Ultra biedt bedrijven de kans te groeien op een prominente zichtlocatie op Leiden Bio Science Park. Een inspirerende plek voor ondernemers die samen met Kadans Science Partner willen bouwen aan een sterke community. We stimuleren ontmoetingen, samenwerkingen en kennisdeling tussen ondernemers, kennisinstellingen en universiteiten. De community draait volledig om life sciences en health en het gebouw dient als centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op de het science park. Plus Ultra zal een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samenbrengen. Synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie tussen de verschillende bedrijven zijn kernwaarden voor veel van onze huurders. Hier wordt kennis gedeel en werkt men vaak samen aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie, communicatie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol die Kadans graag ondersteund.

De gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders. En huurders kunnen kiezen voor op maat gemaakte eigen faciliteiten. Er zijn vrij indeelbare ruimtes: laboratoria, cleanrooms of pilot plants in combinatie met kantoren. Kadans Science Partner kan met haar expertise en jarenlange ervaring iedere onderneming helpen bij het inrichten van de perfecte onderzoeksruimten.

Plus Ultra Leiden beschikt over circa 16.000m² aan laboratoria, cleanrooms, pilot plants, geconditioneerde ruimten, multifunctionele onderzoeksruimten, technohallen, vergaderzalen, presentatieruimten en kantoren. Ook is er een incubatorfunctie gerealiseerd waar ondersteuning, innovatie en ontwikkeling centraal staat. De naam van het gebouw sluit hier naadloos op aan. ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Plus Ultra is een reactie op het bekende historische opschrift ‘Non Plus Ultra’ wat Hercules liet plaatsen op twee zuilen langs de Straat van Gibraltar. De zuilen op zowel het Afrikaan­se als het Europese vasteland markeerden het einde van de wereld ‘voorbij dit punt is er niets meer’. Keizer Karel V, die al vanaf 1516 als Karel I koning van Spanje was, koos ‘Plus Ultra’ als wapenspreuk als variatie op Non Plus Ultra. Onder Karels bewind kende Spanje een enorme koloniale expansie en met het nieuwe motto wilde hij aangeven dat de Straat van Gibraltar niet langer het einde van de wereld was en dat Spanjes ambities verder reikten. Plus Ultra symboliseert sindsdien de gedrevenheid om verder te gaan, meer te onderzoeken en altijd nieuwsgierig te blijven. Dit vormt zonder meer de es­sentie van dit nieuwe onderzoeksgebouw.

Plus Ultra biedt het unieke Kadans concept. De flexibele accommodatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om een op maat gemaakt laboratorium, kantoor, pilot plant of andere onderzoeksfaciliteit te realiseren. Ieder huisvestingsvraagstuk kan worden toegepast in het ontwerp van Plus Ultra. Bovendien is Plus Ultra BREEAM-Excellent gecertificeerd, waarmee het voldoet aan hoge duurzaamheidseisen.

To the point

 • Locatie: Leiden Bio Science Park
 • Adres: Emmy Noetherweg 2, op de hoek van de Ehrenfestweg en Plesmanlaan
 • Oppervlakte: ca. 16.000 m2
 • BREEAM-NL: Excellent
 • Parkeerplaatsen: 70
 • Opening: januari 2022

Ruimte huren?

DCPrime
LeydenJar

Er zijn nog ruimtes te huur.

Interesse?

Neem dan direct contact op!

Plus Ultra Leiden new multi-tenant building Leiden Bio Science Park

Duurzaamheid

Vanaf het moment dat de eerste plannen voor Plus Ultra panden in Nederland zijn gemaakt heeft het thema ‘duurzaamheid’ altijd een prominente rol gespeeld. Volgens de richtlijnen van de BREEAM – systematiek is Plus Ultra vanaf het eerste moment ontworpen met dit thema in het achterhoofd. BREEAM is een manier van ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen waarbinnen alle aspecten van een ontwerp-, realisatie en exploitatieperiode van een ontwikkeling aandacht krijgen. Zo liggen er op het dak van Plus Ultra zonnepanelen waardoor het energieverbruik sterk wordt gereduceerd. Verder is bij het ontwerp van Plus Ultra gekozen om vooral natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout, glas en beton.

Plus Ultra heeft een speciale Solar Edge pagina, een interessante en leuke real-time webpagina over de duurzaamheidsgegevens van Plus Ultra! Via deze pagina wordt bijvoorbeeld weergegeven hoeveel energie de zonnepanelen op het dak opwekken.

In alle Plus Ultra gebouwen van Kadans Science Partner wordt dezelfde duurzaamheidsaanpak doorgevoerd, zo ook in Leiden.

Foto-impressie Plus Ultra Leiden

Plus Ultra Leiden op Leiden Bio Science Park, science bedrijfsverzamelgebouw van Kadans Science Partner. Faciliteiten zoals laboratoria, cleanrooms, pilot plants, labruimtes, laboratiorium, etc. Te huur voor bedrijven op het gebied van life sciences en health bundelen samen met de universiteit van Leiden hun kracht voor innovaties. Welkom bij de Kadans Community.
Plus Ultra Leiden op Leiden Bio Science Park, science bedrijfsverzamelgebouw van Kadans Science Partner. Faciliteiten zoals laboratoria, cleanrooms, pilot plants, labruimtes, laboratiorium, etc. Te huur voor bedrijven op het gebied van life sciences en health bundelen samen met de universiteit van Leiden hun kracht voor innovaties. Welkom bij de Kadans Community.

Contactpersoon Plus Ultra Leiden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Plus Ultra op Leiden Bio Science Park? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Rob van Overbeek    M: +31 (0)6 46067411    T: +31 (0)411 625 625     E: r.overbeek@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT